Αναγνώστες

Κυριακή 25 Μαρτίου 2012

"ΠΡΟΔΟΤΗ", "ΑΝΘΕΛΛΗΝΑ" - Οι Καλλιθεάτες γιούχαραν τον Ασκούνη - Τον φυγάδευσε η Αστυνομία - VIDEO



Δεκάδες Καλλιθεάτες περίμεναν τον πρόεδρο της ΚΕΔΕ και δήμαρχο Καλλιθέας, κ. Κώστα Ασκούνη να βγει από τον Ι.Ν. Αγίων Πάντων όπου τελέσθηκε σήμερα 25η Μαρτίου η επίσημη δοξολογία για την επέτειο της Εθνικής Παλιγγενεσίας.

Με την εμφάνιση του κ. Ασκούνη στην έξοδο του Ι.Ν. γονείς επιχείρησαν να τον πλησιάσουν ζητώντας του εξηγήσεις για το γεγονός ότι αποφάσισε να ματαιώσει τις εορταστικές εκδηλώσεις για την 25η Μαρτίου στην Καλλιθέα. Αμέσως, περισσότεροι από δέκα ένστολους αστυνομικούς και άνδρες της Ασφάλειας έκαναν κλοιό γύρω του για να τον φυγαδεύσουν προς το αυτοκίνητο του. Στον περίγυρο του Ι.Ν. είχαν παραταχθεί δεκάδες ακόμα αστυνομικοί.

Όταν κατέβηκε τα σκαλιά της εκκλησίας η κατάσταση έσφιξε αρκετά...

"ΠΡΟΔΟΤΗ", "ΑΝΘΕΛΛΗΝΑ", "ΝΤΡΟΠΗ ΣΟΥ" και άλλα που ακούστηκαν από τους δεκάδες Καλλιθεάτες συνόδευσαν τον δήμαρχο Καλλιθέας μέχρι να μπεί στο αυτοκίνητο του και να φύγει προς άγνωστη κατεύθυνση.


Είναι γεγονός ότι τόση Αστυνομία μαζεμένη στην Καλλιθέα οι Καλλιθεάτες δεν έχουν ξαναδει. Παρόλα αυτά αξιωματικοί του ΑΤ Καλλιθέας επιμένουν ότι διεμήνυσαν στον δήμο Καλλιθέας ότι υπάρχει αρκετή αστυνομική δύναμη ώστε να προστατεύσει την μαθητική παρέλαση στην Καλλιθέα. Όμως ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ αποφάσισε να μην γίνει η μαθητική παρέλαση.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο δήμος Καλλιθέας δεν επέτρεψε ούτε την κατάθεση στεφάνων προς τιμήν των Ηρώων του 1821. Υπάλληλος του δήμου Καλλιθέας πήγε το πρωί γύρω στις 8, άφησε μερικά στεφάνια μόνο και μόνο για να σχηματίσουν οι πολίτες την εντύπωση ότι έγινε κατάθεση στεφάνων....

Στη συνέχεια γονείς, μαθητές και δάσκαλοι από 3 σχολεία της πόλης, έκλεισαν την λεωφόρο Ελευθερίου Βενιζέλου και σχημάτισαν μια μικρή μαθητική παρέλαση μέχρι την πλατεία Κύπρου.

Από τις πιό συγκινητικές στιγμές που θα παρακολουθήσετε σε λίγη ώρα από το kallitheaonline είναι όταν μαθητές με δάκρυα στα μάτια ψάλλουν τον εθνικό ύμνο μπροστά από το μνημείο Ηρώων της πλατείας Κύπρου και τα χειροκροτήματα των πολιτών που ενθαρρύνουν τους μαθητές σε όλη την διάρκεια της παρέλασης μέχρι το κέντρο της Καλλιθέας.

Οι αντιδήμαρχοι περιφρόνησαν τους μαθητές
Η κάμερα του kallitheaonline καλεί του αντιδημάρχους του δήμου Καλλιθέας να ενθαρρύνουν τους μαθητές που περνούν ελάχιστα μέτρα από το καφέ που έχουν στρογγυλοκαθήσει.... αλλά μάταια. Δεν ιδρώνει το αυτί τους. Δείτε το βίντεο



Αξίζει να σημειωθεί ότι όχι μόνο επεισόδια δεν έγιναν όπως επιχειρούσε από εχθές το απόγευμα να πείσει την κοινή γνώμη ο αντιδήμαρχος Καλλιθέας, Θοδωρής Ψαλιδόπουλος με απαράδεκτες ανακοινώσεις στα ΜΜΕ, αλλά ακόμα και εκπρόσωποι κινημάτων της Αριστεράς που βρέθηκαν στην πλατεία Κύπρου, ανήρτησαν το πανό τους αφού οι μαθητές τίμησαν την επέτειο τραγουδώντας τον Εθνικό Ύμνο...

ΠΗΓΗ
kallitheaonline.gr

///