Αναγνώστες

Παρασκευή, 9 Σεπτεμβρίου 2011

Με συγκεντρώσεις έξω από το δημαρχείο Θεσσαλονίκης άρχισαν οι κινητοποιήσεις για τη ΔΕΘΟ πρωθυπουργός Γ.Παπανδρέου θα συναντηθεί με τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης, Γ.Μπουτάρη στις 2 το μεσημέρι
Θεσσαλονίκη
Συγκέντρωση έξω από το δημαρχείο Θεσσαλονίκης πραγματοποίησαν το μεσημέρι της Παρασκευής οι εργαζόμενοι του Δήμου, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την επίσκεψη του πρωθυπουργού Γ.Παπανδρέου, που είχε συνάντηση με τον Γ.Μπουτάρη. Νωρίτερα, κατάληψη στο δημαρχείο Θεσσαλονίκης πραγματοποίησε το ΠΑΜΕ. Συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας εν όψει της ΔΕΘ πραγματοποιούνται το απόγευμα της Παρασκευής και θα κορυφωθούν το απόγευμα του Σαββάτου.

Νωρίτερα, μέλη του ΠΑΜΕ πραγματοποίησαν κατάληψη στο δημαρχείο, ενώ κρέμασαν και πανό έξω από το κτίριο.

Στη συνέχεια έξω από το δημαρχειακό μέγαρο συγκεντρώθηκαν οι εργαζόμενοι στο Δήμο, οι οποίοι χαρακτήριζαν την επίσκεψη του πρωθυπουργού «ανεπιθύμητη». Οι δημοτικοί υπάλληλοι πραγματοποίησαν και στάση εργασίας από τις 12:00 έως τις 15:00.

Ο πρωθυπουργός έχει συναντήσεις με τοπικούς κοινωνικούς και παραγωγικούς φορείς.

Το πρόγραμμα των κινητοποιήσεων

Στις 5:30 το απόγευμα αστυνομικοί, πυροσβέστες, λιμενικοί και εργαζόμενοι στο ΕΚΑΒ θα συγκεντρωθούν μπροστά από το άγαλμα του Βενιζέλου και στη συνέχεια θα πραγματοποιήσουν πορεία μέχρι τις εγκαταστάσεις της ΔΕΘ.

Λίγο μετά τις 8 το βράδυ, οι «Αγανακτισμένοι» διοργανώνουν μουσική συναυλία, στο χώρο μπροστά από τον Λευκό Πύργο.

Στις 3 το απόγευμα του Σαββάτου, την ώρα που οι αστυνομικές δυνάμεις θα σχηματίζουν κλοιό γύρω από το Συνεδριακό Κέντρο «Ι. Βελλίδης», οι «Αγανακτισμένοι» θα θέσουν σε εφαρμογή το «σχέδιο αποκλεισμού της ΔΕΘ», όπως το χαρακτηρίζουν οι ίδιοι.

Θα πραγματοποιηθούν τρεις προσυγκεντρώσεις (στην οδό Βασιλέως Γεωργίου, έξω από το κτίριο του πρώην 424 στρατιωτικού νοσοκομείου και στο Λευκό Πύργο) και στη συνέχεια οι διαδηλωτές θα κινηθούν προς το Βελλίδειο.

Μισή ώρα αργότερα (15:30) ιδιοκτήτες ταξί από διάφορες πόλεις της Ελλάδας θα συγκεντρωθούν στο Ιβανόφειο, στην οδό Αγίου Δημητρίου και γύρω στις 6 το απόγευμα θα πραγματοποιήσουν πορεία, χωρίς τα αυτοκίνητά τους, μέχρι το συνεδριακό κέντρο.

Επίσης, στις 6 το απόγευμα θα πραγματοποιηθούν οι συγκεντρώσεις των ΓΣΕΕ - ΑΔΕΔΥ και ΣΥΡΙΖΑ, μπροστά από το άγαλμα του Βενιζέλου, των φοιτητών, στην πολυτεχνική σχολή του ΑΠΘ, των φιλάθλων της ομάδας του Ηρακλή, στο «Κατσάνειο» αθλητικό κέντρο, καθώς επίσης και των αντιεξουσιαστών, στην Καμάρα.

Για τις 6.30 το απόγευμα, εξάλλου, προγραμματίστηκε η συγκέντρωση του ΠΑΜΕ, στην πλατεία
Αριστοτέλους.

Μετά τις 7 το βράδυ αναμένεται να ξεκινήσουν και αυτές οι πορείες, από τα παραπάνω διαφορετικά σημεία συγκέντρωσης, με κατάληξη το Συνεδριακό Κέντρο «Ι.Βελλίδης».

ΠΗΓΗ in.gr

///