Αναγνώστες

Δευτέρα, 15 Αυγούστου 2011

Μειονοτικό θέμα σε Ρόδο και Θράκη εγείρουν οι Τούρκοι Κάνουν λόγο για άσχημες συνθήκες διαβίωσης μουσουλμάνωνΝΕΑ ΤΟΥΡΚΙΚΑ κόλπα για να βάλουν χέρι σε ελληνικά νησιά. Ο συνεργάτης της ΗurriyetΓιαλτσίν Μπαγιέρ σε άρθρο του με τον τίτλο «Ασχημη η κατάσταση των Τούρκων στην Ρόδο» γράφει ότι σε συζήτηση που είχε με «Τούρκους» της Δυτικής Θράκης είχε την ευκαιρία να μάθει πολλά.
Ο βουλευτής Ξάνθης του ΠΑΣΟΚ Τσετίν Μαντατζί επισκέφθηκε τον περασμένο μήνα τη Ρόδο.
Ο Μαντατζί είπε : « Η κατάσταση εκείνων ( σσ των μουσουλμάνων στη Ρόδο) είναι πολύ πιο χειρότερη από τη δική μας (σσ των μουσουλμάνων της Δυτικής Θράκης).
Τουλάχιστον εμείς έχουμε δικαιώματα που απορρέουν από τη Συνθήκη της Λωζάννης, εκείνοι όμως δεν έχουν. Θα πρέπει να τους βοηθήσουμε» . Στη συνέχεια το άρθρο γράφει: Στα Δωδεκάνησα που δόθηκαν στην Ελλάδα μετά τον Β παγκόσμιο Πόλεμο ζουν 5.000 «Τούρκοι». Ο αριθμός των «Τούρκων» που ζούν στη Ρόδο είναι γύρω στις 2.000. Στη Ρόδο έχουμε Γενικό Προξενείο. Επισκευάστηκε ένα τέμενός μας. Τα άλλα «τουρκικά» μνημεία είναι ερειπωμένα.

Ο ίδιος αρθρογράφος σε ξεχωριστό άρθρο του και με τον τίτλο «Να καθαρίσουμε την άμμο του Εβρου» γράφει ότι «η τάφρος που ετοιμάζει η Ελλάδα στον Εβρο αντιμετωπίστηκε με ειρωνεία από τους «Τούρκους» της Δυτικής Θράκης. Αυτή βέβαια δεν είναι ανταγωνιστική με τη διώρυγα που ετοιμάζει ο Ερντογάν στην Κων/λη. Άλλωστε τι νόημα μπορεί να έχει για την Ελλάδα μια τόσο μεγάλη δαπάνη. Σύμφωνα με τους «Τούρκους» της Δυτικής Θράκης η τάφρος δεν γίνεται για τους λαθρομετανάστες. Τότε γιατί γίνεται μέσα σε αυτήν την οικονομική κρίση;»

Σύμφωνα με ισχυρισμούς της ελληνικής πλευράς, αναφέρει το δημοσίευμα, ο ελληνικός στρατός μπορεί σε κάποια περίπτωση να θελήσει να περάσει τον Εβρο και ανέπτυξαν το σχέδιο αυτό. Το εν λόγω σχέδιο άρχισε να κατασκευάζεται από τον ελληνικό στρατό χωρίς να προκηρυχθεί διαγωνισμός. Δεν έχει νόημα αυτή η ανησυχία. Πάντα υπάρχει αυτή η κατάσταση πανικού της Ελλάδας, αντίθετα η Τουρκία διατηρεί την ψυχραιμία της απέναντι στα προβλήματα. Ποτέ δεν έρχεται στην επικαιρότητα το θέμα του καθαρισμού της άμμου στον πυθμένα του Εβρου και κάθε φορά σε κάθε πλημμύρα, η Τουρκία ξοδεύοντας εκατ. δολ. προσπαθεί να φτιάξει φράγματα. Στην πραγματικότητα το θέμα είναι απλό. Μπορεί η κρατική εταιρεία υδάτων να στείλει στην Αδριανούπολη το μηχάνημα καθαρισμού της θάλλασας που έχει στον Κεράτιο κόλπο για να καθαρίσει τον πυθμένα του Εβρου. Δεν θα μπορούσε η άμμος αυτή να χρησιμοποιηθεί σε κατασκευές στην Κωνσταντινούπολη;”


ΠΗΓΗ
nationalpride.wordpress.com

///