Αναγνώστες

Δευτέρα 20 Ιουνίου 2011

Τριάντα Αγανακτισμένοι Σπαρτιάτες έρχονται... Αθήνα!


Τριάντα Σπαρτιάτες Αγανακτισμένοι πεζοπορούν με αφετηρία τη Σπάρτη οδεύοντας προς την πλατεία Συντάγματος ώστε -μέσω της διαμαρτυρία τους- να κάνουν "υπερήφανη" την καταγωγή τους...


Η ομάδα των Αγανακτισμένων πολιτών από την Σπάρτη, εμπνεύστηκαν από το ψηφιδωτό "η αρπαγή της Ευρώπης" που κοσμεί την ελληνική έκδοση του νομίσματος των 2 ευρώ και έτσι ξεκίνησαν το ταξίδι τους προς την πλατεία Συντάγματος στην Αθήνα.

Η πορεία ξεκίνησε στις 8 το βράδυ της Κυριακής (19/06) με αφετηρία το άγαλμα του βασιλιά Λεωνίδα στην Σπάρτη ενώ αναμένεται να καταλήξει στο Σύνταγμα την Τρίτη (21.06).
Οι τριάντα Αγανακτισμένοι Σπαρτιάτες συνοδεύονται από την Ελληνική Ομάδα Διάσωσης -για λόγους ασφαλείας-, αλλά και από συνεργεία ξένων τηλεοπτικών δικτύων, που ετοιμάζουν ανταποκρίσεις.

Mέχρι στιγμής βρίσκονται στην περιοχή της Λίμνης Τάκα στην Αρκαδία.

Ένας από τους "Αγανακτισμένους" πεζοπόρους, ο Βασίλης Ρουμπάκος δήλωσε στο Αθηναϊκό Πρακτορείο ότι "πραγματοποιούμε αυτή την συμβολική κινητοποίηση, για να αφυπνίσουμε τις συνειδήσεις των πολιτικών στη χώρα μας και σ’ όλη την Ευρώπη, αλλά και τους λαούς. Να αφήσουμε τον καναπέ και να διεκδικήσουμε αυτά που μας στερούν την αξιοπρέπειά μας’".

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ presseparxia

///